Egyszer a nyúl megunta, hogy az ember folyton megeszi őt.

Gondolt hát egyet, és húsvét hétfőn (ami akkor még csak pogány ünnep volt, így kisbetűvel írták, mert a pogányok még kisebbek is voltak, meg a nagybetűkből se csináltak akkora ügyet), szóval mikor tudta, hogy az ember úgyse megy dolgozni, és van ideje a kertjében nézelődni, kirakott neki egy csomó csokinyulat és -tojást, hogy eztán azt egye.

Az ember kiment a kertbe, mert tényleg nem dolgozott aznap, tényleg szétnézett, és nagyon megörült az ajándéknak.

Attól a naptól kezdve a nyúl és az ember barátok lettek, és az ember inkább csirkét, disznót, tehenet, kengurut, szürkemarhát és antilopot evett, nyulat pedig már csak akkor, ha épp' arra volt kedve.

Ezzel a praktikusan önzetlen barátságról szóló szép történettel kívánok Néked, kedves Olvasó, szép Húsvéti ünnepeket.

(Ja igen, és az kimaradt, hogy és ez mikor volt, de azt én se tudom, így szigorúan nézve igazából továbbra se tudjuk, mióta eszik az ember csokinyulat. Elnézést kérek, ha a cím mást ígért...)


/grúz jellegű népmeséből fordítva/

 

 

nyul_es_ember.jpg

 

képek forrása: nyúl,   ember,    és

 

Eredeti változat:

 

მას შემდეგ, რაც კურდღლის დაიღალა ადამიანი მუდმივად ჭამს მას.

ვფიქრობ, ერთ-ერთი, და აღდგომის ორშაბათს (რომელიც მაშინ იყო წარმართული დღესასწაული, ასე წერია ამას, იმიტომ, რომ ქვეყანაში ჯერ კიდევ პატარა, თქვენ არასდროს არ გააკეთა დიდი გარიგება ასოებით), ასე რომ, როცა ვიცოდი, რომ ადამიანი მაინც წავიდეთ მუშაობა და აქვს დრო მიმოიხედე გარშემო ბაღში, studded მას ბევრი შოკოლადის კურდღელი და -tojást, რომ მას შემდეგ ემთხვევა მას.

კაცი შევიდა ბაღში, რადგან ეს ნამდვილად არ მუშაობს, რომ დღეს, ნამდვილად ჩანდა, და მოხარული წარმოადგინოს.

დღიდან კურდღელი და კაცი გახდა მეგობრები, და ურჩევნიათ ქათმის, ღორის, ძროხის, kangaroo, ნაცრისფერი პირუტყვი და ანტილოპას შეჭამა კურდღელი და მხოლოდ იმ შემთხვევაში თუ თქვენ 'იგრძნო, როგორც ეს.

გისურვებთ, ძვირფასო მკითხველო, ლამაზი სააღდგომოდ ამ ლამაზი ამბავი პრაქტიკული თავდაუზოგავი მეგობრობა.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bndymesel.blog.hu/api/trackback/id/tr2312418179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása