A kis karácsonyfaáruslány

 2022.12.24. 12:24

 

A kis karácsonyfaáruslány egész karácsonyelőtt karácsonyfát árult, és el is adta mind, mert pont karácsony közeledett, és az emberek mind karácsonyfát akartak venni, a kis karácsonyfaáruslány meg pont ideálisnak tűnt, mert azt mondták, itt ez a kis karácsonyfaáruslány, nézzétek, hogy fázik, tőle vegyünk hát, magukban meg azt gondolták, itt ez a kis karácsonyfaáruslány, ez biztos nem tud alkudni, mint a többi rókaképű, ezt könnyű lesz kihasználni, ez örül, ha kap egyáltalán valamit, val’szeg számolni se tud meg gyerek meg emancipálatlan lány is (akkortájt a nők még tényleg nem voltak emancipálva a gyerekek pláne, szóval ha gyökerek voltak is, legalább igazat gondoltak).

 

 Hanemazonban a kis karácsonyfaáruslány már azzal dörzsölt volt, amilyen kiskarácsonyfaáruslányarccal tudott az emberekre nézni, és már az gyanút kellett volna keltsen, milyen jól időzítve árulja a karácsonyfát pont karácsony előtt, épp' mikor mindenki karácsonyfát akar.

 

És persze jól át is dobott a palánkon mindenkit, mert miután hangosan kimondták, hogy tőle vegyük, mert szegényke, már nem mondhatták, hogy mégse, mikor az árat meghallották. Tudta a kis karácsonyfaáruslány a játékelméletről, amit tudott.

 

Nem is fagyott meg hát, mint a kis gyufaáruslány, mi több: ki is gömbölyödött szépen, és nagyobb bizniszekbe fogott.

 

De csak januártól, mert keresett annyit, hogy a két ünnep között ne kelljen dolgoznia, csak lustálkodva olvasgathasson, és képezze magát a jövő bizniszeire, amíg a sok gyökér vevője csak tömi magába a beiglit meg a hapulyt.

 

És nem feledkezett meg a szegényekről se, minden évben vitt koszorút a kis gyufaáruslány sírjára, aki példájával örökre elültette a potenciális ügyfelekben a lelkifurdalás csíráját, védtelenné téve őket a kis karácsonyfaáruslány – a Small Christmas Tree Seller Girl Ltd. and Co. Irish Branch alapítási évében – gondosan elibük tett kelepcéjének.

 

Az Úristen pedig kedvtelve nézegette ezt az idillt az égből, mert betetőződött a Teremtés, amiben gyermekével meggondolatlanul levetette az emberek bűneit a vállukról, a kis gyufaáruslánnyal visszatetette őket, a kis karácsonyfaáruslány pedig elvégezte a szükséges üzleti teszteket a rendszer működésén, ami így élesedhetett még a karácsony innenső oldalán, hogy a túlsón már lehessen csak beiglit tömni meg hapulyt, meg aki akar, akár olvasgathasson is eközben.

 

kis_gyufaaruslany-1.png 

 

 

Címkék: karácsony Teremtés Úristen gyufaáruslány

A bejegyzés trackback címe:

https://bndymesel.blog.hu/api/trackback/id/tr6618009806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása