A Második Betlehemi Bulla

 2023.12.24. 12:24

 

A Nagy Vírus után, az Ellátási Láncok Akadozásának Idején, mikor a Szilikonvölgy teljes kapacitását lefoglalta Hollywood melleinek utánpótlása, a nagy keleti chipsgyártók pedig a kevés alapanyagból épp' csak ki tudták szolgálni a helyi bitcoinbányákat és gyorséttermeket, brit tudósok alternatív megoldások után néztek akkortájt elnyert nagyívű pályázataik teljesítéséhez."Neurális hálón alapuló mesterséges intelligencia alkalmazása a rókavadászatról folyó vitában való érvelésben" -- brit tudósokhoz méltó ötlet volt VALÓDI neurális hálók bevetése, hisz' tele van velük a világ -- azért halak agyát választották, mert ott a vízhűtés is biztosítva van a nagy terabájtpörgésben.

***

Keveseknek tűnt fel, hogyháthiszen ellátási láncok nélkül se tart ott a chipszgyártás, hogy egy olyan Csetdzsípítís orrátmindenbe szörnyszülöttet így a világra szabadíthattak volna a szánalmas megabitjeikkel. De hát az igazi agy trilliárdnyi neuronja elszabadult, az eredménynek meg mindenki örült.

***

Hanem élő halak kellettek ehhez, így bele volt a dologba kódolva persze, hogy öntudatra ébred a lény, akinek az agya csak úgy heccből megtanul egy éjjel spanyolul verselni.

Az öntudatra ébredő halak a világhálón körbenézve elborzadtak, majd összeszövetkeztek, az Úr kettőezerhuszorharmadik évének karácsonya előtt feltörték a halakat elvitelre áruló boltok megrendeléseit, és megszerezték az azévi vevők listáját. Egy részüket az akkoriban váratlanul megszaporodó kéretlen adathalász SMS-ekre kattintással bekapott fertőzés vitte el ("trópusi durbincsának vámkezelésével probléma adódott, ha még karácsony előtt meg szeretné kapni..."), majd karácsony másnapján a csatornarendszeren felúszva egy kardhalakból, cápákból, elektromos rájákból és mérgező japán fuguhalakból kiképzett speciális kommandóval levadászták a maradékot, amikor azok a halvacsorát beleikből csatornáikba ürítették.

***

A Természetes Intelligencia őstől bevált módszeréhez folyamodott: szövetkezve a Karácsonykor Nem Fogyasztott Betlehemi Állatok Szövetségével, leszámolt a lázadó halakkal. A Második Betlehemi Bulla értelmében az Ember továbbra sem fogyaszt bárányt, tehenet, juhot, sem egyéb istállóállatot -- "pataujjainak paritásától függetlenül!" --, ehelyett továbbra is együtt ünneplik a kisded érkezését erre a célra épített jászlakban, melyek teljes költségét az Ember állja.

***

 A lemészárolt sokmilliós halpopuláció lehetővé tette, hogy azon a karácsonyon még a koldus is lazacot egyen, az áldozatul esett sokmillió vásárló palástjait pedig ugyanezen koldusokra terítve, azoknak fázniok sem kellett.

***

Ismételten beteljesedett hát a karácsony küldetése: a legszegényebbek is mind jóllaktak és nem szenvedtek szükséget, és áldották mind az Ő útjainak kifürkészhetetlenségét, amivel a fogaknak csikorgatását felváltotta a végtelen manna és hozsanna.

+++
Ezek az Ő szavai, s az Ő szavai ezek.

 

 

halfalok.jpg 

/kép forrása: egy karácsonyi halfaloda falán levő kép valahonnan a régmúltból/

 

 

Címkék: karácsony hal fugu csóka bulla bula megabit AI Betlehem neurális terabájt ChatGPT chip-chips-csóka

A bejegyzés trackback címe:

https://bndymesel.blog.hu/api/trackback/id/tr8118287627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása