A kicsi kövér pöttyös lány

 2018.03.13. 23:53

 

A kicsi kövér pöttyös lány nem mindig volt kövér és pöttyös. Kicsi persze igen, az ember nem lesz nagy majd kicsi.

De aztán kövér is lett, meg pöttyös.

 És nem csak úgy hanyagságból, hanem mert lett benne egy nála is kicsibb emberke, aki összevissza dúlta az anyagcsereháztartását. Ahogy ez az ilyen pöttöm emberkéktől elvárható persze, szóval ő se hanyagságból tette, vagy pláne rossz szándékkal.

Kérdezgették a kicsi kövér pöttyös lányt, mitől vagy te kövér meg pöttyös? Nem csúfolták persze, mert bírták a búráját (ott abban az országban hosszú ú-val írták a búráját, ahogy amúgy ebben is itt a 12. kiadás óta), csak aggódtak érte.

 De ő csak csendben mosolygott, azt mondta, ó, csak a vidéki levegő.

 És közben mindentudón simogatta hasát, és nagyon, de nagyon boldog volt.

Mert bár se kövér, se pöttyös nem akart ő lenni sose, de igazi kicsi pöttöm emberkével bíbelődő igazi felnőtt meg igen, és tudta, hogy ez most igazából olyan. S ha kövér, hát kövér. S ha pöttyös, hát pöttyös.

+++

 

Tanulság?

 

Voltak nagy, híres nők és anyák. Tele van a Történelem velük. Szépek voltak, hibátlanok, mindig tudták, mi a dolguk, s tették is azt.

 

De azért a pöttyös az igazi.

 

 

 pottyos.png

 

 

 

 

 

Címkék: pöttyös igazi

A bejegyzés trackback címe:

https://bndymesel.blog.hu/api/trackback/id/tr7913736962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása