A Karamalz testvérek

 2015.03.27. 16:42

 

A Karamalz testvérek fordulatos kalandokban bővelkedő, tanulságokkal teli élete. Életük példaként álljon, hogy a Lélek Nemesítése sohasem megkésett, s jutalmát végül elérő cselekedet!

.

jeles_ferfiak.jpg 

 

A Karamalz testvérek nem voltak jó testvérek, ráadásul hülyék és csenevészek is voltak. 

Szegény jó édesapjuk, az öreg Karamalz, sokszor mondta nekik, édes fiaim, legalább rosszak ne legyetek, de ők csak rosszak voltak. 

Szomorkodott emiatt az öreg Karamalz sokat, mert jól menő üzletét nem hagyhatta két civakodó, csenevész testvérre, hisz' szanaszét cincálják belőle a jól való menést, és ebek harmincadjára fogják majd juttatni. 

Ezért mikor érezte, hogy elérkezett az ideje, így szólott hozzájuk: 

-- Édes gyermekeim, Igor és Fjodor, reátok írattam a gyárat, így mától gazdagok vagytok, a saját lábatokon is meg tudtok állni. De a saját lábon állás felelősséggel is jár, de meg tudást is igényel!! Ezért hát adok néktek egy példázatot, s azon addig gondolkodjatok, míg meg nem értitek teljesen. Ha megértettétek, szóljatok, és együtt megbeszéljük. 

Ezzel elmondott nekik egy nagyon összetett, sokszorosan mély értelmű példázatot, mely mindent elmondott az Élet Három Legfontosabb Erényéről és Tudnivalójáról, ám csak alaposan átgondolt mély megértés után, így nem adta könnyen a tudást.

Mire a végére ért, a fiúk is felfogták, hogy gazdagok lettek, így ekképpen szólottak: 

-- Nézze, fater, mienk a gyár, így ne beszéljen bele, mit hogy csinálunk vele, és ne fárasszon a hülye történeteivel. Nincs nekünk erre időnk. 

Így hát a két fiú rosszul is kezdte vezetni a gyárat, folyton veszekedtek, romlani is kezdtek a dolgok, majd egyikük el is tűnt a pénz mozdítható részével a Távoli Mediterrán Délre.

+++

Hihetetlen dolgok történtek ezután velük, félelmetes kalandokba bonyolódtak, melyek leírására nincs hely e papíron, és nagyrészben el sem évültek még. Elég legyen annyi, hogy a kalandokból sokat tanultak, és jó, erős és okos emberré váltak. A gyárat is rendbe tették, sőt, még nagyobbra duzzasztották, mint egykoron apjuk, az öreg Karamalz. 

Jól kiegészítették egymást, míg Igor a klasszikus értékeket tette magáévá, a Délt megjárt Fjodor enyhén gránátalmás frissességet vitt az üzletbe. 

Így végül minden jóra fordult. 

Okuljatok ti is a testvérek példáján s legyetek jó testvérek, meg erősek és okosak!
.

karamalz.jpg

.

.

Címkék: Classic Fresh Karamalz testvérek

A bejegyzés trackback címe:

https://bndymesel.blog.hu/api/trackback/id/tr17310322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása