Karbantartás

 2016.01.10. 23:53

 

A Világnak is szüksége van karbantartásra, mint a vonatnak, a szervereknek, az iskolai menzának vagy a HÉV-nek. Ám mivel az Élet nem áll meg, ilyenkor is szükséges egy alapszintű szolgáltatás biztosítása, mint utóbbiaknál a melegített csiripöri vagy a HÉV-pótló.

A Természet ezt úgy biztosítja, hogy karbantartáskor pillanatnyi helyünkön túl csak az előrontó veszélyek előli elugráshoz és a féktávolsághoz szükséges távolságon belül hagyja bekapcsolva a Világot, az ezen kívüli körön nincs műsorszórás.

Az így kikapcsolt részen a Természet újrafesti a letört, hibajavítozza az elszáradt ágakat, élénkebbre színezi  a visszatért vándor-, s újrafesti a tavaszi madarakat, krónikába jegyzi a találó, s összegereblyézi  a még ott bóklászó elszáradt gondolatokat, újracinezi az ónozott ágakat, archiválja a kérgekbe vésett vallomásokat, szemeteszsákokba gűjtve az utánuk eldobált óvszereket. Ha odébbmegyünk, természetesen az alapszolgáltatás kis köre is velünk mozog, ez része az alapcsomagnak, melyre születésünkkor szüleink szerződtek.

A jelenséget ködnek is nevezik, és a tudósok sokáig a víz kondenzációs folyamataival hozták összefüggésbe -- e népszerű elmélet viszonylagos egyszerűsége okán a közhiedelemben máig makacsul tartja magát, tankönyvekben is találkozhatunk még vele.

A fő, hogy tudjuk, mindez a mi érdekünkben is történik, hisz' a mi életünk tere szépül s marad élhető általa.
Ahogy a régi rómaiak mondták: Tenere domesticos denique mundus ipse, azaz tartsd karban otthonod, s a világ magától rendbe jön!

Ha eltekintünk a rosszul sikerült 476-os évüktől, hihetünk a régi rómaiak bölcsességében, és ne berzenkedjünk, ha olykor körülvesz s ránk borul: használjuk ki, s belébújva rendezzük el fejünk tartalmát is! Elveszve benne munkahely-főnök sem ér utol, hisz' ilyenkor kicsit mi magunk se vagyunk.

E január eleji napokban akad rá módunk: használjuk ki, hisz' ködbe veszni szép!


 20160109_122637_p.jpg

 

20160109_122812_p.jpg

 

 20160109_123001_p.jpg

 20160109_122907.jpg

 

 

 

 

 

Címkék: karbantartás köd HÉV-pótló

A bejegyzés trackback címe:

https://bndymesel.blog.hu/api/trackback/id/tr448258286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása